Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Template and Design Editing By:
@ Serikandisufi Design @

Powered by Blogger

Sunday, 20 July 2008

MP PAS Pantau Kabinet Malaysia 2008


1. Dato Seri Abdul Hadi Awang (Marang) - Presiden PAS akan memantau Perdana Menteri

2. Haji Nasharudin Mat Isa (Bachok) - Timbalan Presiden PAS akan memantau Jabatan Perdana Menteri (Kehakiman dan Undang2), Kementerian Pertahanan dan FELDA.

3. Dato’ Kamarudin Jaffar (Tumpat) - Setiausaha Agung PAS akan memantau Kementerian Luar Negeri.

4. Salahuddin Haji Ayub (Kubang Kerian) - Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat akan memantau Kementerian Dalam Negeri, Kementerian Pendidikan Tinggi dan Badan Pencegah Rasuah (JPM)

5. Mahfuz Haji Omar (Pokok Sena) - Ketua Penerangan PAS Pusat akan memantau Kementerian Penerangan, Kementerian Kerjaraya dan Parlimen (JPM).

6. Dr Mohd Hatta Ramli (Kuala Krai) - Bendahari PAS Pusat akan memantau Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Unit Perancangan Ekonomi JPM dan MTEN.

7. Dato Ab Halim bin Ab Rahman (Pengkalan Chepa) - AJK PAS Pusat akan memantau Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Suruhanjaya Pilihanraya (JPM).

8. Dr Dzulkifli Ahmad (Kuala Selangor) - AJK PAS Pusatmemantau Kementerian Kewangan, Jabatam Audit Negara dan PIN serta Kerajaan Negeri Sembilan.

9. Dr Lo’ Lo’ Haji Mohd Ghazali (Titiwangsa) - AJK PAS Pusat akan memantau Kementerian Wilayah Persekutuan.

10. Dr Hjh Siti Mariah bt Mahmud (Kota Raja) - AJK PAS Pusat akan memantau Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna.

11. Dr Mujahid Haji Yusof Rawa (Parit Buntar) - AJK PAS Pusat akan memantau Kementerian Perpaduan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan, SUHAKAM dan Kerajaan Pulau Pinang.

12. Siti Zailah bt Mohd Yusuf (Rantau Panjang) - Naib Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat/ dan Ketua Dewan Muslimat PAS Kelantan akan memantau Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, JPM (Tabung Haji).

13. Dr Mohd Hayati bin Othman (Pendang) -AJK PAS Kawasan Pendang memantau Kementerian Kesihatan.

14. Dato Wan Abd Rahim Wan Abdullah (Kota Bharu) - YDP PAS Kawasan Kota Bharu memantau Kementerian Pelancongan dan Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi dan Kerajaan Sarawak.

15.Khalid Abdul Samad (Shah Alam) - AJK PAS Pusat danYDP PAS Kawasan Shah Alam memantau Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Petronas.

16. Taib Azamuddin Md Taib (Baling) - AJK PAS Pusat memantau JPM (JAKIM), Jabatan Kehakiman Syariah dan Kementerian Pertanian, Industri Asas Tani.

17. Dr Che Rosli Che Mat (Hulu Langat) - AJK PAS Kawasan Hulu Langat memantau Kementerian Sains Teknologi dan Inovasi dan Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar serta Kerajaan Melaka.

18.Muhammad bin Husin (Pasir Puteh) - AJK PAS Kawasan Pasir Puteh memantau Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan dan Kerajaan Pahang.

19. Roslan bin Shaharum (Bukit Gantang) - JK Penerangan PAS Perak memantau Kementerian Sumber Manusia, JPA.

20. Nasir Bin Zakaria (Padang Terap) - memantau Kementerian Pengangkutan dan Tenaga, Air dan Komunikasi.

21. Mohd Firdaus bin Jaafar (Jerai) - AJK Dewan Pemuda PAS Pusat akan memantau Kementerian Belia dan Sukan serta Kerajaan Sabah.

22. Che Uda bin Che Nik (Sik) - Kementerian Pelajaran dan Kerajaan Perlis.

Sebarang persoalan dan cadangan untuk disampaikan kepada pemantau Kabinet Malaysia boleh diemailkan kepada email al_jundiathirah@yahoo.com


No comments:

Post a Comment